Kip-Curry-smoorschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 22:47
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de kipblokjes toe en eventueel knoflook en roerbak deze tot de stukjes kip verkleurd zijn. Voeg de sperziebonen, paprika, maiskorrels en rozijnen toe en roerbak alles gedurende 2 minuten. Voeg Honig mix voor smoorschotels en water toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Daarna zachtje 10 minuten laten smoren in de saus. Voeg zout en cayennepeper naar smaak toe. Serveer de schotel gegarneerd met cashewnoten en toejes peterselie.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 1 fijngehakte ui
* 1 grote teen knoflook
* 300 gr. kipfilet in blokjes
* 125 gr. Sperziebonen in stukjes
* 150 gr. rode, groene en gele paprika in kleine stukjes
* 140 gr. uitgelekte maiskorrels
* 2 eetlepels rozijnen
* 1 pakje Honig mix voor smoorschotel Kip-Curry
* 1/2 l. water
* zout
* cayennepeper
* 50 gr. ongezouten cashewnoten
* paar toefjes peterselie
Leuke tips
Geef er rijst bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124964
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
356
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan