Duitse Aardappelsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 22:41
Bereidingswijze
Schil de aardappelen. Maak de knolselder en de wortelen schoon. Houd het
groen van de selder en een halve wortel apart. Snijd de rest van de
groenten in stukjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in 4.
Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een nootje boter, voeg de gesneden
groenten en stukjes tomaat toe.
Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pel de overgebleven ui, snijd hem in 2 en snijd in halve ringen. Snijd de
halve wortel in julienne. Stoof de worteljulienne beetgaar in een nootje
boter. Voeg ze daarna toe aan de soep. Was een beetje groen van de selder
en scheur de blaadjes in stukjes. Garneer hiermee de soep.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele recept.
Ingrediƫnten
700 gr aardappelen
1/2 knolselder
2 grote winterwortelen
2 tomaten
3 uien
boter
1.5 liter vleesbouillon
nootmuskaat, peper en zout

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124961
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
4345
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy