Thaise Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 21:23
Bereidingswijze
roerbakken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
fris pittig kipgerecht uit de wok
Ingrediƫnten
500 gr.kipfilet, 1 eetl. olie, 2eetl. knoflook, 3 theel. limoenschil geraspt, 3 eetl. suiker, stengel citroengras, 1 ui, beteje zout, 3 spaanse pepers, basilicum mag
marinade: 3 eetl. liche sojasaus, 2 theel. sesamolie, 3 eetl. droge scherry, 3 theel. maizena.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, vergiet, schaal om te marineren, woklepel, mes
Leuke tips
witte rijst en komkommersalade en/of zoetzure groente
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124957
Homepage ID
11004
Smaak
P
Teller
582
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kip in stukjes en ongeveer 20 minuten in de marinade. Citroengras, harde buitenkant eraf, zacht deel in stukken van 5 cm. snijden, pletten met een mes. Knoflook pellen en grof hakken. Ui in dunne ringen snijden. Spaane se peper schoonmaken ( zaadjes eruit, voorzichtig en direct erna handen en mes wassen ). Fijn hakken.
Wok heet op hoog vuur.Olie erin. Kip uit marinade halen en in vergiet laten uitlekken.
Kip in wok ongeveer 5 minuten roerbakken. Uit de wok. Braadvocht weggeieten. Weer op vuur. Kip er weer in en alle andere ingredienten behalve basilicum toevoegen. Nog 10 minuten doorwarmen. Af en toe omscheppen. Op het laatst basilicum erbij. Op warme schaal en direct serveren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix