Zuurvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 21:11
Bereidingswijze
stoven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
stoofvlees naar oud-limburgs recept
Ingrediƫnten
500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peper
beetje maggi, bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Gietijzeren braadketel, snijplank, scheep mes
Leuke tips
kan van alles. Gekookte aardappel, spruitje/rode kool, witlofsla. Frites met een gemengde groene salade, rijst met komkommersla.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124956
Homepage ID
11004
Smaak
U
Teller
1804
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak een marinade van azijn, bouillon, laurier, peper, beetje zout ( voorzichtig ). Laat het vlees lang ( bv. een halve dag ) staan en af en toe keren.
Doe een klont boter in een ( gietijzeren ) stoofpan en laat die bruin worden. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. In de boter bruin laten worden. Uien fijnhakken en toevoegen. Beetje bruin laten worden. Marinade erbij, eventueel aanvullen met water/bouillon/wijn. Laurier en kruidnagel erbij. Op laag pitje enkele uren laten sudderen. Indien nodig vocht aanvullen. Vlak voor opdienen op smaak maken met maggi ( oppassen ), peper en zout. Binden met bloem/watermengsel.
Kan prima een of twee dagen vooraf worden klaargemaakt. Oma janssen deed dat ook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix