Gebakken Appel Met Rozenwater

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 18:46
Bereidingswijze
Afgedekt 20 min. laten bakken en regelmatig met de siroop bevochtigen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een nagerecht met een sleurig smaakje
Ingrediƫnten
1/2 kop gekonfijte abrikozen,2 el.gekonfijte gember gehakt,1/3 kop sultanarozijnen,schil van 1 limoen(in dunne reepjes).
Siroop:250 gr.bastersuiker,5 dl.water,2 tl.rozenwater,4 grote,groene appels(horizontaal gehalveerd)
Leuke tips
Garneren met een toefje slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124947
Homepage ID
4218
Smaak
Z
Teller
1404
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.Een diepe ovenschaal invetten.Ingredienten voor de vulling mengen.
Siroop:suiker,water en rozenwater in een pan doen en op laag vuur verhitten tot de suiker is opgelost.4 min.laten sudderen en in de ingevette schaal gieten.Klokhuis uit de appels snijden en de appels ieder met een eetlepel vulling vullen.In de schaal leggen en de siroop erover verdelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah