Bosuitjessoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 18:37
Bereidingswijze
Verwarm de soep evt. opnieuw.Klop in een kom de eidooier los,met de room.Roer enkele hete lepels soep door het roommengsel en voeg het roommengsle dan al roerende aan de hete soep toe.Blijf roeren tot een mooie gebonden soep ontstaat,maar laat de soep niet meer koken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
snel
Ingrediƫnten
6 bosuitjes,1 sjalotje,25 gr.boter,1l.kippenbouillon,zout,vers gemalen roze peper,1 eidooier,1dl.slagroom
Leuke tips
Schep de soep in diepe borden.Strooi de achtergehouden bosuitjes erin en maal er wat roze peper boven.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124946
Homepage ID
4218
Smaak
N
Teller
1330
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in flinterdunne ringen,ook het groen.Pel en snipper het sjalotje.Smelt de boter in de pan en schep het sjalotje en driekwart van de bosui(houd wat groen achter voor de garnering)erdoor.Smoor in ca.5 min. zachtjes gaar.voeg de bouillon toe,breng het geheel aan de kook en laat de soep nog ong.5 min zachtjes doorkoken.Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.Voeg wat zout en peper toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah