Bereidingswijze
Bereiding:
Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde
gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef
de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het
gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg
krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg
afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het
dubbele volume. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk
stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een
ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het
dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200 C. Breng een grote pan met water aan de
kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20
seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op
een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en
bestrijk hiermee de bagels.
Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de
oven goudbruin.
Voor: 14 tot 16 bagels
Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde
gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef
de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het
gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg
krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg
afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het
dubbele volume. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk
stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een
ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het
dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200 C. Breng een grote pan met water aan de
kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20
seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op
een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en
bestrijk hiermee de bagels.
Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de
oven goudbruin.
Voor: 14 tot 16 bagels
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bagels
Ingrediƫnten
15 gr gist of 2 tl gedroogde gist
2.25 dl lauwe melk
1 tl fijne witte suiker
400 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
1 ei gesplitst
50 gr boter, gesmolten, afgekoeld
Voor de garnering:
maanzaad, sesamzaad, droge gebakken uitjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124944
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
285
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht