Bagels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 16:37
Bereidingswijze
Bereiding:



Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde

gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef

de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het

gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg

krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg

afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het

dubbele volume. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk

stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een

ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het

dubbele volume.

Verwarm de oven voor op 200 C. Breng een grote pan met water aan de

kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20

seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op

een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en

bestrijk hiermee de bagels.

Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de

oven goudbruin.



Voor: 14 tot 16 bagels
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bagels
Ingrediƫnten


15 gr gist of 2 tl gedroogde gist

2.25 dl lauwe melk

1 tl fijne witte suiker

400 gr bakkersbloem

1/2 tl zout

1 ei gesplitst

50 gr boter, gesmolten, afgekoeld

Voor de garnering:

maanzaad, sesamzaad, droge gebakken uitjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124944
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
285
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia