Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C. Zeef de meelsoorten met zout, soda en
bakpoeder in een kom en schep er de zemelen door. Voeg
vervolgens de olie, karnemelk en 1.5 dl lauw water toe en roer tot een
zacht deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm hiervan 2 ballen. Leg
ze op een ingevette bakplaat, bestuif ze met bloem en snij een diep
kruis in de bovenkanten. Bak de broden in 30 minuten.
Voor: 2 broden van 300 gr
bakpoeder in een kom en schep er de zemelen door. Voeg
vervolgens de olie, karnemelk en 1.5 dl lauw water toe en roer tot een
zacht deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm hiervan 2 ballen. Leg
ze op een ingevette bakplaat, bestuif ze met bloem en snij een diep
kruis in de bovenkanten. Bak de broden in 30 minuten.
Voor: 2 broden van 300 gr
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
smaakt beter dan het klinkt!
Ingrediƫnten
300 gr tarwebloem
300 gr volkorenmeel
1 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 el bakpoeder
1 tl plantaardige olie
1.5 dl karnemelk of biogarde
300 gr volkorenmeel
1 tl zout
1 tl dubbelkoolzure soda
1 el bakpoeder
1 tl plantaardige olie
1.5 dl karnemelk of biogarde
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124943
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
404
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht