Ratatouille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 16:21
Bereidingswijze
Maak de aubergine en courgette schoon en snijd deze in stukken. Bestrooi de auberginestukken met zout en laat deze 1 uur staan ( voor onttrekking van het bittere vocht). Hak het knoflookteentje fijn. Snijd de paprika in stukken. Pel en snipper de ui. Fruit de ui met de knoflook in de olie, totdat deze bruin zien. Voeg hierbij de paprika, aubergine en courgette. Voeg het bouquet garni toe, tezamen met zout en peper naar smaak. Laat alles nog even doorbakken. Giet dan 1 glas witte wijn erbij en laat dit even op een laag vuur stoven in een half gesloten pan. Voeg er na een half uur de olijven bij en laat deze nog 2 minuten meestoven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frans gekruid groentengerecht, met paprika, courgette en aubergine.
Ingrediƫnten
1 grote aubergine, 1 grote courgette, 1 knoflookteen, 1 grote ui, 1 rode paprika, olijfolie, 1 bouquet garni (thijm, peterselie, laurier), zout, peper, 1 glas droge witte wijn, 50 gram ontpitte zwarte olijven.
Leuke tips
Serveren met rijst en gehakt anders dan anders.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124940
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
1081
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters