Gehakt Anders Dan Anders

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 16:10
Bereidingswijze
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Doe deze in een kom tezamen met het gehakt, paneermeel, ei, room en peper en zout. Kneed dit tot een samenhangende, taaie massa. Vorm hiervan ballen en bak deze in de boter bruin op een niet al te hoog vuur met het deksel schuin op de pan. Roer de tomatensap, citroensap, bruine suiker en het laurierblad door de jus en laat dit alles ca 45 minuten sudderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gehaktballen met ui en knoflook in tomatensaus.
Ingrediƫnten
600 gram rundergehakt, 75 gram paneermeel, 1 grote ui, 2 knoflookteentjes, 1 groot ei, 1 scheutje room, peper, zout, 150 gram bakboter, 2 dl tomatensap, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel bruine suiker, 1 laurierblad.
Leuke tips
Lekker met rijst en ratatouille.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124938
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
1596
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters