Bereidingswijze
Maak het volkorendeeg zoals aangegeven in het recept en kneed tot het
glad is. Werk er alle zaden en pitten door. Vorm 2 broden en leg ze in
ingevette bakvormen van 1/2 liter inhoud.snij de broden eventueel in de
lengte in. Laat ze afgedekt met plastic folie of vochtige theedoek tot het
dubbele volume reizen.
Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de broden dan 20 minuten; draai de
temperatuur terug tot 200 C en bak ze nog 15 minuten tot ze hol
klinken als u er tegen tikt. Bak de broden de laatste 5 minuten zonder
vorm, zodat ze een knapperige korst krijgen.
Voor: 2 broden van circa 500 gr
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Brood met zaden en pitten
Ingrediƫnten
halve portie volkorenbrood snel klaar van 700 gr meel
50 gr pompoenzaad
50 gr sesam of maanzaad
50 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenzaad
50 gr sesam of maanzaad
50 gr zonnebloempitten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124936
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
178
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht