Brood met zaden en pitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 16:06
Bereidingswijze


Maak het volkorendeeg zoals aangegeven in het recept en kneed tot het

glad is. Werk er alle zaden en pitten door. Vorm 2 broden en leg ze in

ingevette bakvormen van 1/2 liter inhoud.snij de broden eventueel in de

lengte in. Laat ze afgedekt met plastic folie of vochtige theedoek tot het

dubbele volume reizen.

Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de broden dan 20 minuten; draai de

temperatuur terug tot 200 C en bak ze nog 15 minuten tot ze hol

klinken als u er tegen tikt. Bak de broden de laatste 5 minuten zonder

vorm, zodat ze een knapperige korst krijgen.

Voor: 2 broden van circa 500 gr
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Brood met zaden en pitten
Ingrediƫnten
halve portie volkorenbrood snel klaar van 700 gr meel

50 gr pompoenzaad

50 gr sesam of maanzaad

50 gr zonnebloempitten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124936
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
178
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia