Geglaceerde Ham Met Cajunkruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 15:59
Bereidingswijze
Ui pellen en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en wassen. Winterpeen schrappen en wassen. Bleekselderij en wortel fijnhakken. In pan olie verhitten. Ui, bleekselderij en wortel toevoegen en al omscheppend in ca 4 minuten zachtjes beetgaar bakken. Van vuur af 1 theelepel kruiden en 1 eetlepel jam erdoor roeren. In kopje rest van kruiden en jam door elkaar roeren. Schaal invetten. Plakken ham op plank uitspreiden. Groentenmengsel erop scheppen en plakken ham dubbelklappen. Gevulde hamplakken met open kant naar boven dakpansgewijs in schaal leggen. Bestrijken met jam-kruidenmengsel. Oven verwarmen op 200 graden. In pan 3/4 dl water aan de kook brengen. Bouillonpoeder erdoor roeren en laten oplossen. Bouillon langs hamplakken in schaal schenken. Basterdsuiker over ham strooien. In midden van oven hamschotel onafgedekt in ca 20 minuten heet laten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dikke plakken ham, met winterpeen en bleekselderij, geglaceerd met abrikozenjam uit de oven.
Ingrediƫnten
1 flinke ui, 2 stengels bleekselderij, 1 kleine winterpeen (ca 150 gram), 2 eetlepel olijfolie, 2 theelepels cajunkruiden, 4 eetlepels abrikozenjam, 8 plakken achterham van ca 3 mm dik, 2 theelepels bouillonpoeder, 1 eetlepel bruine basterdsuiker.
Leuke tips
Serveren met aardappelpuree en gemengde sla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124932
Homepage ID
10727
Smaak
Z
Teller
1203
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters