Californisch Krentenbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 15:20
Bereidingswijze


Giet het kokende water over de rozijnen en laat ze 2 uur wellen. Hak ze

fijn in een keukenmachine. Roer de gist los met 3 dl lauw water.

Gebruikt u gedroogde gist, laat die dan 10 minuten rusten tot zich

schuim vormt. Doe het meel met het zout in een kom en wrijf er de

margarine door zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Voeg de

rozijnenpasta en het gistmengsel toe. Kneed in 5 minuten tot een zacht

deeg. Laat dit afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het

dubbele volume. Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit. Vorm 2

platte ronde broden, plaats ze op een ingevette bakplaat en snij ze

kruiselings in. Laat ze afgedekt met plastic folie rijzen tot

het dubbele volume. Bestrijk ze met melk en bestrooi ze met

tarwekorrels. Verwarm de oven voor op 220 c en bak de broden 20 minuten

tot ze hol klinken als u er tegen tikt.

Voor: 2 broden van circa 350 gr
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Californisch krentenbrood
Ingrediƫnten


1.5 dl kokend water

85 gr rozijnen

15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist

700 gr meergranenmeel

1 tl zout

15 gr margarine

volkoren graankorrels voor de garnering
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124927
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
277
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia