Bereidingswijze
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en
klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot u een
zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur
rijzen tot het dubbele volume.
Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik. Steek gladde
rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke
doughnut een rondje. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze
afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verhit de olie tot 180?C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in
de olie). Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze
afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.
Vulling:
Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en
spuit er wat frambozenjam in.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doughnuts
Ingrediƫnten
450 gr bakkersbloem
1 tl zout
50 gr fijne witte suiker
6 gr instant gist (zakje)
2 dl melk
1 ei losgeroerd
25 gr gesmolten boter
zonnebloemolie om te frituren
fijne witte suiker om te bestuiven
frambozenjam als vulling
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124925
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
506
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht