Focaccia

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 15:14
Bereidingswijze
Roer de gist met de helft van het water tot een papje. Klop er het
resterende water en 4 el olie door. Zeef de bloem met het zout in een
kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg
hebt. Kneed 10 minuten tot het glad is. Laat het afgedekt met ingevette
plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume. Sla het
deeg in en kneed er de rozemarijn door.
Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
dubbele volume. Druk vlak voor het einde van de rijstijd met je
vingertoppen relief in het brood.
Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout. Plaats
een bakblik met kokend water onderin de oven. Bak het brood in 20
minuten goudbruin. De focaccia bij voorkeur warm serveren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker brood.
Ingrediƫnten
15 gr verse gist
3 dl lauw water
6 el olijfolie
550 gr bakkersbloem
2 tl zout
2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
1 el grof zeezout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124924
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
1488
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy