Snelle Brioches

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 15:12
Bereidingswijze
Vermeng de bloem, het zout en de gist in een kom. Voeg de overige

ingredienten toe en roer tot u een kleverig deeg hebt. Kneed het 5

minuten. Leg het terug in de kom en laat het afgedekt met ingevette

plastic folie een hele nacht rijzen in de koelkast.

Sla het deeg in en verdeel het in 12 stukken. Verwarm de oven voor op

220?C. Vet 12 brioche- of diepe muffinvormpjes in. Maak van elk stuk
deeg een kwart los.

Rol grote en kleine balletjes deeg. Druk de grote ballen in de vormpjes,

maak met uw vinger een kuiltje in het midden en plaats hierin de

kleinere balletjes.

Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei. Laat ze rijzen tot het dubbele

volume. Bak de broodjes vervolgens in 15 minuten goudbruin.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle brioches
Ingrediƫnten
300 gr bakkersbloem

1/2 tl zout

6 gr instant gist (zakje)

3 el melk

75 gr boter, gesmolten, afgekoeld

25 gr fijne witte suiker
2 eieren losgeroerd

losgeroerd ei om de broodjes te bestrijken
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124923
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
362
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia