Doris Grant Brood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 15:09
Bereidingswijze
Roer de verse of gedroogde gist door de stroop en voeg 1.5 dl water toe.

Laat het mengsel 10 minuten rusten tot zich schuim vormt. Voeg instant

gist direct aan het meel met zout toe en roer de stroop los met het

water. Zeef het meel met het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en

het resterende water toe en werk alles met de hand vanaf de zijkanten

door elkaar tot u een elastisch deeg hebt dat gemakkelijk loskomt van de
kom. Het deeg zal een beetje glibberig en vochtig aanvoelen.

Leg het deeg in een broodvorm van 1 liter inhoud en laat het afgedekt

met een vochtige theedoek 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm

de oven voor op 200?C en bak het brood 35 tot 40 minuten tot het hol

klinkt als u er tegen tikt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
recept van iemand anders dus.....
Ingrediƫnten
700 gr steengemalen volkorenmeel

1 tl zout

15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist of 12 gr instant gist (2 zakjes)

1 tl melassestroop of honing

6 dl lauw water
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124922
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
186
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia