Bereidingswijze
Doe de haver en melk in een kom en laat 30 minuten weken. Voeg de
overige ingredienten toe en kneed tot u een zacht deeg hebt. Kneed nog
10 minuten tot het deeg soepel is. Doe het terug in de kom, dek het af
met ingevette plastic folie en laat het rijzen tot het dubbele volume.
Kneed het deeg en druk de luchtbellen eruit.
Verwarm de oven voor op 220?C. Vorm een grote en een kleine bal van het
deeg. Druk de grote bal plat op een ingevette bakplaat. Druk de kleine
bal in en plaats hem op de grote bal. Knip het brood langs de zijkanten
in. Bestuif een pollepelsteel met bloem en steek deze door de
broodballen. Strooi er wat havervlokken over en bak het brood 25
minuten, tot het hol klinkt als u tegen de bodem tikt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Haverbrood met honing
Ingrediƫnten
250 gr havervlokken
3 dl melk
175 gr volkorenmeel
175 gr bakkersbloem
12 gr instant gist (2 zakjes)
2 theelepels zout
55 gr margarine
2 el vloeibare honing
5 el lauw water
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124921
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
164
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht