Gado-gado

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 14:21
Bereidingswijze
De aardappelen gaar koken. De eieren hard koken. Daarna aardappelen en eieren in plakjes snijden. De tahoe in blokjes snijden en in de olie lichtbruin bakken. De andijvie, boontjes en kool goed schoon wassen, grof snijden en liefst in een rijststomer stomen, maar niet te lang. De groenten moeten knapperig blijven. De tauge schoonmaken en 3 minuten in kokend water laten staan, dus niet koken en dan laten uitlekken. De komkommer schillen en in plakjes snijden. De gado-gado schotel in een schaal laag voor laag opbouwen. Bijvoorbeeld: eerst een laag andijvie, dan de boontjes, de aardappels, de kool, de tahoe, de tauge, de komkommer en het ei. De gado-gado schotel af laten koelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesische groentenschotel.
Ingrediƫnten
2 grote aardappelen, 4 eetlepels sojaolie, 1 tahoekoek, 1 krop andijvie, 200 gram sperciebonen, 1 kleine spitskool, 200 gram tauge, 1 komkommer, eieren (1 per persoon, indien gewenst), gado-gado saus, emping of kroepoek.
Leuke tips
Serveren met gado-gado saus (in "blokken" te koop, deze dienen vermengd te worden met water) en emping of kroepoek.
Gado-gado is eigenlijk een bijgerecht bij de Indische rijsttafel, Maar kan echter ook als hoofdgerecht gegeten worden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
124908
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
987
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters