Zalmpakketje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 14:20
Bereidingswijze
15 gr boter smelten. Prei 3 minuten zachtjes bakken. Laten uitlekken.
In ruim koud water gelatine 5 minuten weken. Rest van boter smelten.
Erdoor roeren: bloem en scheutje voor scheutje de bouillon. Blijven
roeren tot gebonden saus. Slagroom erdoor roeren. Gelatine goed uitknij-
pen. Van vuur af in saus oplossen. Erdoor roeren: dille, peper en
citroensap. Iets laten afkoelen. Zalm en prei erdoor roeren. In platte
schaal afgedekt in koelkast 30 minuten laten afkoelen.
Bakplaat met bakpapier bekleden.
Uit deegvellen 10 rechthoeken van 15x25 cm knippen. Van ragoutmengsel
10 rolletjes vormen. Op elk velletje in midden van korte kant rolletje
leggen. Deeg oprollen en uiteinden draaien. (Ragoutrolletje moet overal
met 2 laagjes deeg bedekt zijn.) In midden van oven in ongeveer 20 minuten
gaar en goudbruin bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook lekker bij de lunch.
Ingrediƫnten
50 gr boter
1 dunne prei, fijngesnipperd
3 blaadjes witte gelatine
35 gr bloem
2 dl visbouillon (van tablet)
1/2 dl slagroom
2 eetlepels verse dille
peper
citroensap
200 gr gerookte zalm, in dunne reepjes of mooie zalmsnippers
10 vellen fillodeeg, ontdooid
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
124907
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
294
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy