Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 14:01
Bereidingswijze
2 1/2 liter bouillon maken, ik maak het van 1 pot kant en klare runderbouillon (=1 1/2 liter, gebruiksaanwijzing opvolgen) en 1 liter water met 2 runderbouillonblokjes. De bouillon kan ook getrokken worden uit een erwtensoeppakket. In een zeef de spliterwten wassen. Spliterwten bij bouillon voegen. Peper en laurierblaadje toevoegen. Op matig hoog vuur aan de kook brengen. Ca 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen uien pellen en snipperen. Winterwortel en knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Preien schoonmaken en in ringen snijden. Ui, wortel, knolsselderij en prei aan soep toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en soep nog 1/2 uur zachtjes koken. Af en toe doorroeren. Rookworst klein snijden en tezamen met de spekblokjes toevoegen. Ca 10 minuten meeverwarmen. Laurierblaadje verwijderen. Selderij erboven fijnknippen. Soep op smaak brengen met zout en peper.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijk gevulde erwtensoep.
Ingrediƫnten
500 gram spliterwten, bouillon (zie bereidingswijze), peper, 1 laurierblaadje, 2 uien, 1 winterwortel (ca 200 gram), 1/2 knolselderij (max. 400 gram), 2 dunne preien, 1 rookworst (350 gram), spekblokjes (150 gram), 5 takjes selderij.
Leuke tips
Eventueel roggebrood met spek erbij serveren.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124905
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
1770
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters