Kabeljauw Met Mosterd-Roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 13:39
Bereidingswijze
Leg de ontdooide kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap
over.
Doe de deksel op de schaal en kook de vis gaar in 5 minuten op hoog
vermogen.
Laat de vis 2 minuten nagaren.
Smelt, voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op
hoog vermogen.
Klop met een garde de bloem erdoor, gevolgd door de melk, het water en de
bouillonpoeder.
Breng dit aan de kook in 2 minuten op hoog vermogen. Klop de saus door en
voeg de mosterd toe.
Zet de saus nog 1 minuut op hoog vermogen terug in de magnetron.
Klop de saus goed door en voeg de slagroom tijdens het kloppen toe.
Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk hoofdgerecht uit de magnetron.
Ingrediƫnten
300 gr (diepvries) kabeljauwfilet
1 eetlepel citroensap
25 gr boter
1 theelepel bouillonpoeder
25 gr bloem
1 eetlepel Dijonmosterd
1 dl melk
1 eetlepel Limburgse mosterd
2 dl water
1/2 dl slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124901
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
603
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy