Paprikasoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 13:12
Bereidingswijze
Doe de fijngesnipperde ui en paprika met wat margarine of wat olie in een pan. Stoof dit ongeveer 5 tot 10 minuten met het deksel schuin op de pan.

Voeg 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Doe er 2 bouillonblokjes bij en laat alles zachtjes doorkoken.

Na ongeveer 15 minuten is alles gaar, pureer de soep met een staafmixer of door een zeef.

Voeg wat peterselieblad toe en naar smaak peper. (Zout mag ook, maar is eigenlijk niet nodig.)

De soep is op deze manier licht gebonden, wil je hem meer gebonden hebben, voeg dan een roux toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig, snel, succesvol
Ingrediƫnten
1 middelgrote ui
1 paprika (kleur zelf kiezen, bepaalt kleur van soep)
2 bouillonblokjes (kip)
1 liter water
peterselie (gedroogd of vers)
beetje margarine of olie (geen olijfolie ivm smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
mes
pan
lepel
eventueel hakmolen of keukenmachine
Leuke tips
Als voorgerecht prima bij een wat zwaardere maaltijd, de soep is erg licht. Naar behoefte kun je er stokbrood bij doen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
124899
Homepage ID
10739
Smaak
N
Teller
1733
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui zeer fijn snijden
paprika fijn snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bakbeest