konijn a la mc chouffe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 10:24
Bereidingswijze
Hak het konijn in stukken en kruid het met peper en zout. Bak het in de boter bruin samen met de fijngesnipperde ajuin. Als de stukken mooi bruin zijn, giet je het bier erover. Kruid nog met de nootmuskaat en doe er eveneens de bruine suiker bij. Doe het deksel op de pan en laat het konijn gaar worden gedurende een uur. Eventueel wat water toevoegen. Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de gepelde en onpitte druiven toe. Als het konijn gaar is, haal je de stukken konijn uit de pan en hou ze warm. Laat de saus nog wat inkoken en voeg als laatste de room toe. Schik het konijn op een voorverwarmde schotel en giet de saus er over heen. Opdienen met aardappelkroketjes en een glas Mc Chouffe.

Ingrediƫnten
1 konijn
1/2 dl Mc Chouffebier
100 gr boter
1/2 dl room
50 gr bruine suiker
500 gr muskaatdruiven
2 uien
peper
zout
nootmuskaat
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124888
Homepage ID
3509
Smaak
Z
Teller
1466
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans_h