Aardappelbootjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 01:28
Bereidingswijze
Voeg het ei, de sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut ongeklopte slagroom en wat peper en zout aan de aardappelen toe.
Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree. Vul per persoon een aardappelschilhelften goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 centimeter boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven (ongeveer 180 graden) tot de bovenkant begint te bruinen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romig aardappel-bijgerecht
Ingrediƫnten
4 grote aardappelen,
1 rauw ei,
3 sjalotjes,
scheut slagroom,
4 augurkjes,
100 gram jonge kaas,
100 gram achterham,
2 eetlepels fijngesneden peterselie,
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124877
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
282
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de aardappelen en kook ze in ruim water in de schil net gaar.
Leg ze daarna nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
Snijd intussen de gepelde sjalotjes, de augurkjes, de kaas en de ham in kleine stukjes.
Snijd de aardappels in de lengte doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal. Houd de lege helften van de schil apart.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw