Zalmmousse Met Komkommer

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 01:26
Bereidingswijze
Vul de stukken komkommer met de mousse (ongeveer 2 centimeter boven de komkommer uit laten steken). Smeer een heel klein likje mayonaise op de torentjes en doe er een snufje verse peterselie bovenop.
Garneer kleine bordjes met een blad sla, een schijfje citroen en wat verse peterselie en zet op elk bordje 3 stukken gevulde komkommer.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 komkommer,
200 gram zalmsnippers,
1 theel. mayonaise,
1 scheutje room,
1 citroen,
2 slablaadjes,
verse peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
124876
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
1446
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de komkommer met een kaasschaaf. Snijd de einden eraf en snijd de komkommer in 6 rechte stukken van ongeveer 3 cm lang.
Hol de stukken met een parisienne-boor aan een kant uit, zodat een soort bakjes ontstaan.
Breng een pannetje water aan de kook. Leg de stukken komkommer ongeveer 3 minuten in het zacht kokende water. Zet ze rechtop met de opening naar beneden op een keukendoek en laat goed uitlekken.
Pureer intussen de zalmsnippers en voeg wat mayonaise, een klein scheutje room en een beetje peper (geen zout!) toe. Zorg dat de massa goed dik blijft, dus niet te veel room toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw