champignonstroganoff met pasta van els

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 00:08
Bereidingswijze
Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes.

Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is.

Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten.
Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe.

Breng de saus aan de kook. Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor.
Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vegetarisch recept van Els (GURU)
Ingrediƫnten
ca. 600 gr tagliatelle, 50 gr boter, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 ui in dunne ringen gesneden, ca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom), 10 gr bloem,
1 1/2 dl groentenbouillon, ca. 2 eetl droge witte wijn, 2 eetl creme fraiche, 3 eetl gehakte verse tijm (of 2 theel gedroogde tijm), 2 eetl paprikapoeder, zout, peper
Leuke tips
Serveer met de warme tagliatelle.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
124875
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
297
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos