kip met kerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 23:08
Bereidingswijze
Kip in boter of olie bruin laten worden, uien en knoflook erbij en bakken tot de ui glazig ziet. Kerrie en klein beetje bloem erbij doen en de bouillon erover
uitschenken. Daarna de santen erbij en zachtjes ongeveer een half uurtje laten stoven met de deksel op de pan. Als laatste de koriander erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg makkelijk recept, snel klaar. De santen (kokosmelk) en koriander geven een erg lekkere smaak aan dit gerecht.
Ingrediƫnten
2 kipfilets gesneden in blokjes; 1/6 blok santen; 2 uien; 2 teentjes knoflook; bloem; 2 el kerriepoeder; 2,5 dl kippenbouillon; verse koriander
Leuke tips
Lekker met jasmijn- of basmatirijst. Eventueel kan bij de kip kerrie nog courgette worden geserveerd. Lekker om de courgette dan in de lengte in plakken te snijden en deze te bestrooien met zout, peper en knoflook. Dit uitbakken in olijfolie - mmmmmmm
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124873
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
1113
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suziwan