knoflook bij de borrel.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 21:42
Bereidingswijze
- Neem 4-5 knoflookbollen (meer mag ook), verwijder wat van het vlies
en snijd circa 1/2 cm van de bovenkant, zodat de top van de teentjes te zien is.
- Zet de bollen op een bakplaat of in een vuurvaste schaal, druppel er wat olijfolie over en strooi er wat zeezout, tijm of rozemarijn en versgemalen peper over.
- Schenk er 1/4 kopje kippebouillon over, dek de schaal met
aluminiumfolie of met een deksel af en braad de knoflook circa 1 uur in een op 175 C voorverwarmde oven.
- Neem de deksel of het folie van de schaal, zet de oven uit en laat het geheel in de oven circa 15 minuten afkoelen.
- Door het roosteren wordt de knoflook lekker zacht van smaak.
- Halveer een groene, een rode en een gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en sprenkel er wat olijfolie over.
- Leg de paprikahelften met de glanzende kant naar boven op een bakplaat en strooi wat zout over de olijfolie.
- Bak de paprika's samen met de knoflook en haal ze uit de oven zodra de velletjes zijn gerimpeld en een lichtbruine kleur hebben.
- Laat ze wat afkoelen, haal er voorzichtig de velletjes af en snijd de paprika in reepjes.
- Opmaken op een schaal:
- Schik toastjes en/of kleine stukjes Frans brood (baguette) op een (ovale) schotel of plank en leg de knoflookbollen en de paprikareepjes eromheen of leg de knoflook en de paprika in het midden met stukjes brood, plakjes geitenkaas, wat plukjes bieslook, olijven en plakjes met citroen besprenkelde avocado eromheen.
- Haal met een klein mesje een knoflookteentje uit de bol, plet dat op een stukje brood en leg er een reepje paprika, een plakje kaas, een olijf en/of een plakje avocado op.
- Garneer het broodje met wat bieslook.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 a 5 knoflookbollen, olijfolie, zeezout, tijm, rozemarijn, paprika?s
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
124865
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
375
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes