Chili De Patatas.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:15
Bereidingswijze
- In stoofpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
- Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
- Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten.
- Vlees in pan terug doen en ca. 10 minuten bakken.
- Pan afblussen met vleesfond.
- Aan de kook brengen, laurierblaadje toevoegen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
- Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 5 minuten koken.
- Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten rneekoken.
- Ma?zenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
- Bestrooien met selderijgroen.
- Serveren met maisbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappelchili
Ingrediƫnten
800 g schouderkarbonades zonder bot,
2 eetlepels bloem,
2 uien,
4 teentjes knoflook,
1 rode peper,
1 eetlepel ma?zena,
2 theelepels chilipoeder,
1 theelepel komijnpoeder (Silvo),
1 theelepel gedroogde oregano,
500 g vastkokende aardappels,
3 vleestomaten,
150 g chorizo (3 plakken a 50 g),
3 takjes bladselderij,
3 eetlepels (olijf)olie,
1 pot vleesfond (380 ml, AH),
1 laurierblaadje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124837
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
396
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Vlees in blokjes snijden van ca. 2 cm.
- Omschudden met bloem.
- Uien en knoflook pellen en fijnhakken.
- Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden.
- In kommetje ma?zena, chilipoeder, komijn en oregano vermengen.
- Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden.
- Tomaten wassen en in blokjes snijden.
- Chorizo in blokies van ca. 2 cm snijden.
- Bladselderij fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes