Chili Con Carne Pikant.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:11
Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon en snijdt die aan kleine stukjes.
- Als de boter bruin is laat U alle groenten fruiten in de koekepan.
- Na een paar minuten reeds voegt U het gehakt er aan toe.
- En dat prakt U met een vork los.
- Op hoog vuur even lekker "aanzetten" en even niet bij de pan vandaan lopen.
- Roer nu de bloem door de massa.
- Vervolgens de tomatenpuree, zout, ketjap en kruiden.
- En tenslotte het kopje (koude) water of bouillon.
- Al roerende aan de kook brengen, waarna het geheel een gebonden massa wordt.
- De ondertussen uitgelekte witte bonen roert U tenslotte met de tauge
door het geheel.
- Koken hoeft niet meer, want de bonen zijn al gaar.
- Zo warm mogelijk opdienen, met bijvoorbeeld frisse sla.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gram gehakt
50 gram boter
1 stuk(s) uien
1 stuk(s) prei
2 eetlepel(s) tomatenketchup
naar smaak zout
naar smaak peper
naar smaak nootmuskaat
1 snuifjes kerrie
0.50 stuk(s) paprika
1 eetlepel(s) bloem
1 kopje(s) water
100 gram tauge
1 mespunt sambal
1 teentje(s) knoflook (geperst)
2 eetlepel(s) ketjap
1 stuk(s) bonen wit, blik
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124834
Homepage ID
3885
Smaak
P
Teller
719
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes