Tapas: Pittige Gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 15:40
Bereidingswijze
Kneed de uitgeperste knoflook, gesnipperde sjalotjes, het ei, de in witte wijn geweekte en uitgeknepen boterham, peper en zout en 1 tl paprikapoeder door het gehakt.
Draai hiervan kleine balletjes en bak ze in 2 el van de olie in ing. 10 min. goudbruin. Roer in een andere pan de olie mt de tomatenpuee, cayenepeper, de paprikapoeder en peper en zout tot een glad sausje.
Warm de gehaktballetjes nog enkele minuten mee in de saus.
Ingrediƫnten
250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder
Leuke tips
Lekker met andere tapas en grof bruin brood met knoflookmayonaisse
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124710
Homepage ID
6257
Smaak
P
Teller
82928
Waardering aantal
4
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
590
Aantal reacties
10
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mariank