Ossobuco met gremolata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 15:37
Bereidingswijze
Ossobuco op laag vuur opnieuw verwarmen en even laten doorkoken. Vocht in de pan binden met bindmiddel totdat dit een lichtgebonden saus is. Het geheel goed doorwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans gerecht van kalfsvlees met wortel en bleekselderij.
Ingrediƫnten
1 ui, 2 sjalotjes, 1 kleine winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 2 vleestomaten, ca. 3 eetlepels bloem, 4 kalfsschenkels a ca 250 gram, zout, peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 1 bouillontablet, 1 theelepel majoraan, 1 theelepel rozemarijn, 1/2 bosje peterselie, 4 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, bindmiddel.
Leuke tips
Tomatensaus over kalfsschenkels schenken en ossobuco bestrooien met gremolata. Serveren met tagliatelle en courgettesalade.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124709
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
3961
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Kan 1 dag van tevoren). Uien en sjalotjes pellen en snipperen. Winterwortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten in stukjes snijden. In diep bord bloem strooien. Kalfsschenkels inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf slaan. In grote braadpan boter verhitten en hierin kalfsschenkels in ca 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Kalfsschenkels uit pan nemen. Aan achtergebleven bakvet toevoegen: uien, sjalotjes, wortel en bleekselderij. Ca 4 minuten zachtjes bakken. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Ca 1 minuut meebakken. Toevoegen: stukjes tomaat, wijn, 1/2 dl water, bouillontablet, majoraan en rozemarijn. Aan de kook brengen en kalfsschenkels terugleggen in de pan. Met deksel op de pan in ca 2 uur zachtjes gaar stoven. Ossobuco laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
(Kan halve dag van tevoren). In kom peterselie fijnknippen. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Ansjovisfilets fijnhakken. Citroenrasp en gehakte ansjovis door peterseliemengsel scheppen. Peterseliemengsel ("Gremolata") tot gebruik afgedekt bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters