biscuitrol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:47
Bereidingswijze
Bereid twee bakplaten alsvolgt voor. Maak ter lengte van de bakplaat een papierenmal van 35 cm. breed, met opstaande randen van 2 cm. hoog. Doe de eieren met de suiker in een bekken en verwarm dit tot 35 graden C. Klop dit met een garde stevig op totdat het luchtig en bijna vast is. Spatel er nu voorzichtig de gezeefde bloem doorheen. Verdeel het beslag over de twee bakplaten en bak het af in een oven van 225 graden C. in ongeveer 5 minuten. Neem de biscuit- platen uit de oven, draai ze om en verwijder voorzichtig het papier. Laat ze nu afkoelen. Besprenkel de plakken nu met rum of cognac. Strijk er dun banketbakkersroom op en bestrooi ze eventueel met noga-gruis. Leg de plakken nu dwars voor u en rol ze nu, van boven naar beneden, voorzichtig maar niet te los op. Zorg dat de sluiting nu naar beneden wijzend op de werktafel ligt. Trek nu met een niet te grote gladde spuit in de lengte mokkacreme op de rol te beginnen aan de onderkant van de rol en zo opbouwend tot u helemaal rond bent geweest. Strijk de kopsekanten ook aan met mokkacreme. U kunt nu verder garneren met creme, noten en chocolade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Biscuitrol
Ingrediƫnten
6 eieren - 120 gram suiker - 120 gram patentbloem - citroen-essence 500 gram botercreme eventueel noga-gruis - rum of cognac om te besprenkelen - banketbakkersroom -noten ter garnering of stukjes chocolade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124636
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
412
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak banketbakkersroom recept staat ook op mijn pagina.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia