Coq Au Vin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:44
Bereidingswijze
Ui pellen. Ontbijtspek in reepjes snijden. In zeef champignons laten uitlekken. Basterdsuiker en 1 1/2 dl wijn in ovenschaal doen. Ui toevoegen en afgedekt op vol vermogen aan de kook brengen. Ca 10 minuten op helft van vermogen laten koken. Intussen kip in olie in ca 3 minuten rondom bruin bakken. Ui-wijnmengsel uit magnetron nemen. Kip en ontbijtspek door ui-wijnmengsel scheppen. Cognac, champignons, rest van wijn, bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen. Schaal afgedekt in magnetron zetten en kip ca 12 tot 15 minuten op vol vermogen stoven. Kip uit stoofvocht nemen en op schaal leggen. Achtergebleven stoofvocht onafgedekt ca 10 minuten op vol vermogen laten koken. Stoofvocht uit magnetron nemen en binden met een bindmiddel tot het een gebonden sausje is. Op smaak brengen met zout en royaal peper. Kip in saus leggen. Schaal afgedekt nog ca 2 minuten op vol vermogemn verwarmen. Peterselie erboven fijnknippen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 flinke ui, 100 gram ontbijtspek, 1 potje gesneden champignons (nettogewicht ca 280 gram), 2 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 3 dl rode wijn, 4 kipkarbonades (ca 750 gram), 2 eetlepels olijfolie, 1 dl cognac of vieux, 2 theelepels bouillonpoeder, bindmiddel, zout peper, 4 takjes peterselie.
Leuke tips
Serveren met gemengde sla en stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124634
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
337
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters