Broodrol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:31
Bereidingswijze
Maak een gistdeeg. Snij intussen het ontbijtspek.Voeg hieraan toe de gehakte peterselie en laat het afkoelen. Rol het deeg in een rechthoek van 30 x 50 cm. uit. Verdeel het spek over het deeg en snij het deeg diagonaal door. Rol het deeg nu vanaf de snijkant helemaal op en leg de aldus verkregen rollen op een goed ingevette bakplaat. Laat het deeg nu nogmaals 30 minuten rijzen. Bestrijk de rollen met het eistrijksel en prik enkele malen met een vorm in het deeg. Bak ze in een oven van 190 graden C. in ongeveer 30 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittigge broodrecept.
Ingrediƫnten
500 gram bloem - 20 gram gist - 1/4 liter lauwe melk - 1 snufje suiker - 2 theelepeltjes zout - 50 gram zachte boter - 300 gram ontbijtspek - 3 eetlepels gehakte peterselie - eistrijksel
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124628
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
303
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia