Coleslaw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:31
Bereidingswijze
Ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In slakom ui, paprika en kool doorelkaar scheppen. In steelpan bouillonpoeder oplossen in 1/2 dl heet water. Azijn, suiker, karwijzaad en mosterdzaad toevoegen en al roerend ca 3 minuten zachtjes laten koken. Warme saus door koolmengsel scheppen. Laten afkoelen. Koolsalade ca 12 uur afgedekt in koelkast laten staan, zodat alle smaakjes goed kunnen intrekken. Koolsalade vlak voor serveren omscheppen met mayonaise. Peterselie erboven fijnknippen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer een lekkere salade voor bij de barbeque, maar ook bij Daging Setan.
Ingrediƫnten
1 ui, 1/2 groene paprika, 250 gram panklare witte kool, 1 theelepel bouillonpoeder, 2 eetlepels witte wijnazijn, 35 gram suiker, 1 theelepel karwijzaad, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, 1 eetlepel mayonaise, 2 takjes peterselie.
Leuke tips
Lekker bij de barbeque.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
124627
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
2558
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters