Bladerdeeggebak Met Sinaasappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:23
Bereidingswijze
Bereid zo mogelijk het deeg en de banketbakkersroom 1 dag te voren. Schil de sinaasappelen zodat het wit en de buitenste schil weg gesneden zijn. Snij plakjes van de sinaasappelen en bewaar ze. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 12 x 12 cm. en van ongeveer 4 mm. dik. Verdeel dit vierkant in 4 vakken van 6 x 6 cm. Doe dit met een scherp mes. Leg ze omgekeerd op een natgemaakte bakplaat een bestrijk ze zorgvuldig met eidooier vermengd met iets water. Bak het bladerdeeg in een oven van 220 graden C. in 12 tot 15 minuten gaar. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en de vanillesuiker stijf. Roer de banketbakkersroom met de grand marnier glad. Snij de nu afgekoelde bladerdeeggebakjes voorzichtig met een mes open en leg de onderkanten op een bord. Geef hierop 1 eetlepel banketbakkersroom en hierop enkele plakjes sinaasappel. Besmeer de onderzijde van de kapjes met de geslagen room en druk ze op de sinaasappelpartjes. Serveer meteen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeeg gebak met sinaasappel.
Ingrediƫnten
200 gram bladerdeeg - 1 liter water - 1 citroen - 4 sinaasappelen - 1 ei - bloem - 4 eetlepels banketbakkersroom - 4 eetlepels slagroom - 1 eetlepel poedersuiker - 1 mespunt vanillesuiker - 1 theelepel grand marnier - 4 eetlepels basterdsuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124612
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
1883
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia