Shoarma-Zuurkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 01:22
Bereidingswijze
Smelt de olie of boter in een ruime braadpan, tot deze lichtbruin ziet. Voeg dan de ui toe en fruit deze tot glazig, Dan het shoarma-vlees toevoegen en rulbakken onder steeds roeren met een vork. Vervolgens zuurkool toevoegen en meebakken. Knoflookteen boven de pan uitpersen, door het groenten/vleesmengsel roeren. Deksel op de pan en onder af en toe omscheppen in ongeveer 10-15 min. gaar laten worden. De zuurkool mag beet houden! Aan het eind de room van het vuur af door het mengsel roeren. (Bij zure room eerst een beetje van het hete gerecht door de room roeren en dan pas de bij de rest in de pan, anders schift het.)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zuurkool met shoarma-vlees
Ingrediƫnten
* 500 gram zuurkool * 400 gram shoarma-vlees * 1 flinke ui, * 1 teen knoflook * 1 bekertje zure room, of koksroom, naar keuze een scheutje (olijf-)olie of een klontje boter
Leuke tips
Uiteraard is dit heerlijk met aardappel puree (om en om in laagjes in een ovenschaal, eindigen met puree, paneermeel, hier en daar een klontje boter en even onder de grill of in een hete oven maakt een prima voor te bereiden ovenschotel).
Maar probeer ook eens vers grof bruin brood met (room-)boter! Glaasje witte Elzasser wijn erbij maakt het af!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124604
Homepage ID
10895
Smaak
P
Teller
2398
Waardering aantal
4
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui, maak de teen knoflook schoon, en haal de zuurkool met een vork uit elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
thejose