Biercreme

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 23:54
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop de dooiers met 100 gram suiker tot schuim, zet de kom in een pan die iets gevuld is met water en laat het bijna koken. Voeg bij kleine beetjes tegelijk de bier toe en blijf het geheel luchtig kloppen. week de gelatine in lauwwater. Voeg de gelatinetoe en direct 8 eetl. warm water en de helft citroensap.Laat het geheel 1 a 2 uur in de koelkast opstijven.
Ingrediƫnten
4 eieren
100-125 gr. suiker
2 1/2 dl. zoet bruinbier
3 eetl. citroensap
1 1/2 eetl. poedergelatine of 3 blaadjes
4 witte of mokkaschuimpjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124597
Homepage ID
10142
Smaak
Z
Teller
489
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker