varkenshaas in saus van witte wijn en salie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 23:36
Bereidingswijze
varkenshaasje in dunne plakjes snijden. Inwrijven met versgemalen peper en een klein beetje zout (eventueel ook teentje knoflook er over persen). Plakjes in vier minuten aan beide zijden bruin bakken. Vervolgens in folie warmhouden.

In de pan met room en witte wijn de aanbaksels losroeren. Salieblaadjes in stukken snijden en aan de saus toevoegen. Vervolgens ook mespuntje kruidenbouillon en beetje versgemalen peper naar smaak toevoegen.

Saus laten indikken (evt. met beetje allesbinder). Tot slot de plakjes varkenshaas in de saus leggen en nog even 1 a 2 minuutjes mee verwarmen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te bereiden saus met lekkere plakjes varkenshaas. Serveren met verse pasta en sla. Gerecht heb ik ooit uit de allerhande gehaald en al vaak gemaakt. Blijft lekker !
Ingrediƫnten
varkenshaasje, olijfolie, verse salieblaadjes (naar smaak), kruidenbouillon, witte wijn, 1/2 pakje room room, peper, verse pasta (tagliatella), gemengde sla.
eventueel ook knoflook.
Leuke tips
Lekker met VERSE pasta (tagliatella) erbij en gemengde sla (eventueel ook met kerstomaatjes).

Wijn: droge witte wijn erbij serveren. Bijv. pinot blanc of tokay pinot gris uit de Elzas.

Je kunt het ook uitgebreider serveren met andere groente erbij (bv broccoli).

Eten er ook kinderen mee ? -> patat erbij maken en zorgen dat er geen blaadjes salie in de saus op het bord van de kids terecht komt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124590
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
6030
Bron
Allerhande (AH)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos