Gevulde Tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 19:53
Bereidingswijze
Verhit de helsft van de olie en laat de ui glazig fruiten en bak de knoflook kort mee.
Doe het gehakt er bij en maak het rul.
Doe dan het gehakt in een schaal en meng de kruiden, de helft van het broodkruim en de helft van de kaas en wat zout en peper erdoor.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
Bestrijk een ovenschaal met olie en bestrjk de tomaten van de buitenkant met olie en plaats ze in de ovenschaal.
Schep het resterende broodkruim en kaas door elkaar en bestooi daarmee het gehakt.
Zet de schaal 30-40 minuten in de oven.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 vleestomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 5oo gr gehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 4 eetlepels geraspte kaas, 3 sneetjes bruin of witbrood, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
*koekenpan
*mes
*lepel
*schaal
*ovenschaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124582
Homepage ID
6382
Smaak
N
Teller
319
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten voorzichtig uit. Bestrooi ze aan de binnenkant met wat zout en zet ze omgekeerd op een dubbel velletje keukenpapier. Snipper de ui en de knoflook. Verkruimel het brood.
Verwarm de oven voor op 220C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
topper