(Chinese) Spareribs/krabbetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 18:49
Bereidingswijze
Onder de grill (hete luchtoven: richttemperatuur grill: 180 C) of op de barbecue de spareribs/krabbetjes in 30 minuten tot drie kwartier grillen. Regelmatig keren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemarineerde spareribs of krabbetjes van de grill. Aanbevolen saus: Babi Pangang saus (zie Babi Pangang vlees en saus).
Lekker kluiven. Veel servetten aanbevolen.
Let op: marineertijd niet in bereidingstijd meegenomen.
Ingrediƫnten
*- 500 gr. spareribs/varkenskrabbetjes als voorgerecht en minimaal 3 kg. als hoofdgerecht -*
**- Ingredienten voor 500 gr. (gewoon te vermenigvuldigen voor grotere hoeveelheden) -**
1,5 eetlepel honing;
1 eetlepel (droge) sherry;
1 eetlepel soja (geen ketjap);
1 eetlepel bruine basterdsuiker;
peper uit molen (naar smaak);
zout (snufje);
1,5 eetlepel olie (zonnebloem).
Hulpmiddelen & keukengerei
Grill of barbecue
Leuke tips
Witte rijst.
(iets verdunde) Babi Pangang Saus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124574
Homepage ID
10566
Smaak
P
Teller
2186
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een mengsel van onderstaande ingredienten en giet het in een grote schaal. Prik de spareribs/krabbetjes met een vork in. Smeer de krabbetjes/spareribs met het mengsel in en leg deze in de schaal. Elk half uur keren en insmeren. Dit minimaal twee uur volhouden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi