Pilav

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 17:23
Bereidingswijze
kook de rijst
fruit de uien met drie teentjes knoflook
borstel de champignons en snij ze in vieren
snij de perzikhelften in plakken
voeg het vlees toe aan de uien met knoflook
Bak het geheel even flink
Voeg de tomatenpuree toe en sudder even
Voeg de perziken en de champignons toe en de helft van het sap van de perziken.
Laat dit geheel even een minuut of tien pruttelen. Je kan naar smaak nog meer sap toevoegen maar het geheel moet niet te vloeibaar worden.
Als de rijst klaar is nog even de in stukjes gesneden tomaat erbij en klaar is kees.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittig en verassend
Ingrediƫnten
400 g zilvervliesrijst
400 g magere hamlappen in blokjes
1 bakje champignons
1 blik perziken op lichte siroop of sap
4 uien
sambal badjak
ketjap manis
zout en peper
oregano
3 tenen knoflook
twee hoge blikjes tomatenpuree en vier verse tomaten
Leuke tips
Een groene salade met een lekkere ceasardressing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124550
Homepage ID
10819
Smaak
P
Teller
929
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
doe de vleesblokjes in een kom
doe er een scheut ketjap bij, een snufje oregano en twee flinke theelepes sambal badjak. roer dit goed om en dit minimaal een half uur weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anne_