Karbonadereepjes met specerijen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 15:33
Bereidingswijze
1 Verhit de boter en bak de karbonaderepen in 5-10 min. lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, winterwortel en de bleekselderij toe en laat die vervolgens ± 5 min. meebakken.

2 Voeg de wijn, tomaten, tomatensap, laurierblad, kaneelstokje en steranijs toe. Laat dit mengsel gedurende 30-45 min. met de deksel op de pan stoven. Breng het daarna op smaak met het zout en de peper.

3 Voor de aardappelpuree; de aardappelen in ruim kokend water met zout in ± 20 min. gaar koken. Verhit de melk. Pureer de aardappelen en roer de melk, boter, zout, peper, nootmuskaat, peterselie en selderij erdoor.

4 Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep het stoofpotje erop.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 50 gr. boter

- wat nootmuskaat

- 40 gr. fijngesneden verse peterselie

- 40 gr. fijngesneden selderij

- 25 gr. boter

- 4 schouderkarbonades (ca. 600 gr)

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 200 gr. winterwortel

- 3 stengels bleekselderij

- 1 dl droge witte wijn

- 4 tomaten met 2 el sap

- 1 laurierblad

- ½ kaneelstokje

- 1 steranijs (toko)

- wat zout en peper

voor de kruiden-aardappelpuree:

- 1 kg aardappelen

- wat zout en peper

- 1 dl melk
Hulpmiddelen & keukengerei
* mes

* pannen

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124529
Homepage ID
3159
Smaak
P
Teller
185
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snijd de karbonaden in 3 repen en snijd het bot eraf

# snijd de ui fijn, en de winterwortel in dunne plakjes

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille