Preitaart Met Deksel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 14:06
Bereidingswijze
Snijd voor de vulling de prei in ringen en fruit deze in boter zacht. Breng op smaak met peper en zout. Klop ei en slagroom dooreen.
Verdeel het deeg in twee stukken, het een groter dan het ander. Rot het grotere stuk uit en bekleed hiermee bodem en wanden van een springvorm. Neem prei uit de pan en meng het met ei-roommengsel. Schep de prei op de bodem. Rol het tweede stuk deeg uit en leg dit als deksel op de prei. Druk de randen opeen.
Klop de eidooier los en bestrijk hiermee het deeg. Rol uit aluminiumfolie rond de wijsvinger een klein "schoorsteentje". Maak met de punt van een mes een kruisje in het deegdeksel en steek hierin het schoorsteentje (zo kan de stoom ontsnappen).
Bak de preitaart in een voorverwarmde oven vna 220 graden Celsius in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze preitaart van korstdeeg wordt gebakken met een deegdeksel. Serveer de taart als voorgerecht of eventuel met toevoeging van kaas of uitgebakken spekreepjes (bij het preimengsel) als hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
Voor het deeg: 250 gram bloem; 125 gram koude boter; 2 eidooiers; zout. Voor de vulling: 3-4 preien; boter om te fruiten; 1 groot ei; 4 eetlepels slagroom; 1 eidooer om te bestrijken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124523
Homepage ID
10812
Smaak
N
Teller
1210
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef voor het deeg de bloem in een kom. Snijd de koude boter in blokjes. Strooi de blokjes boter over de bloem, voeg eidooiers en zout toe en snijd alles met twee messen dooreen tot ene kruimelig geheel.
Voeg vervolgens ongeveer 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg.
Vouw het deeg op tot een rechthoek en bewaar het afgedekt 2 uur in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
christine_h