bruine bonen met rijst (bbmet r

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 13:43
Bereidingswijze
Laat de gekookte bonen uitlekken roer ze v
oorzichtig door de rijst.Snij het spek in dunne reepjes en snipper de uien fijn.Bak het spek en de uien in een flinke koekenpan.Voeg het gehakt toe zodra de uien bruin zijn bak alles kruimig en breng het geheel opsmaak met peper zout en een lepeltje chilipoeder. Schep de helft van deze ragout in een vuurvaste schaal en schep daarop de helft van de bruine bonen met rijst. Beleg dit met plakjes tomaat. Schep daarop weer bonen met rijst en leg hierop weer plakjes tomaat en de rest van de ragout.Verwarm de oven voor op 200 graden .Schuif de schotel midden in de oven en laat hem 20 minuten bakken.Bestrooi de schotel met fijngesneden peterselie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ovenschotel
Ingrediƫnten
500 gr.rundergehakt-250 gr.uien- 2 kopjes rijst-250 gr bruine bonen (of 1 blik) 1pnd tomaten-1 teentje knoflook-1 el, chilipoeder-100 gr mager gerookt spek -100gr.margarine-1 bosje peterselie en p. en z.
Hulpmiddelen & keukengerei
vuurvaste schaal- oven -grote koekenpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124518
Homepage ID
9229
Smaak
P
Teller
1305
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de bruine bonen 1 dag van te voren in de week in ruim water. Kook ze de volgende dag in het weekwater en kook de rijst alvast.Laat de tomaten in heet water schrikken haal het vel eraf en snijdt ze in plakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rina