Savooikool met merguezworstjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 12:25
Bereidingswijze
1 Bak de merguezworstjes in een anti-aanbakpan in ± 8 min. lichtbruin. Zet de aardappelblokjes intussen in ruimkokend water op met wat zout en kook ze in ± 5 min. beetgaar.

2 Laat de blokjes uitlekken en stamp ze fijn. Roer de melk en boter door totdat er een smeuoge puree onstaat. Breng de puree op smaak met de kerriepoeder, zout en peper.

3 Kook de reepjes kool in ruim kokend water ca. 5 min. en laat dit dan uitlekken.

4 Meng de aardappelpuree met de kool en de appel. Schep dit groentemengsel in een ovenschaal en steek de worstjes ertussen.

5 Strooi de kaas en het sesamzaad over de groenteschotel en plaats de schaal in het midden van de oven. Laat dit geheel ca. 10 min. gratineren.
Aantal personen
2.00
Ingrediënten
- 4 merguezworstjes of runderworstjes

- 400 gr. aardappelen

- wat zout

- wat peper

- 1-1½ dl hete melk

- 25 gr. boter

- 1 tl kerriepoeder

- 400 gr. savooiekool

- 1 (friszure) appel

- 100 gr. geraspte nagel- of mosterdkaas

- 1½ el sesamzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
* ovenschaal

* pureestamper

* grote pan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124513
Homepage ID
3159
Smaak
P
Teller
2875
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snijd de aardappelen in blokjes

# snijd de appel in blokjes

# verwarm de oven op 220ºC.

# snijd de savooiekool in reepjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille