Aardbeientaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 10:51
Bereidingswijze
Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
Splits de eieren.
Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de
schoongeboende citroen schuimig.
Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng
het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
van de op 175?C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitge-
knepen gelatine hierin op.
Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en
strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
Was de aardbeien.
Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in
een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fris gebak.
Ingrediƫnten
120 gr boter
3 eieren
75 gr suiker
1 citroen
100 gr bloem
zout

Voor de creme:
1/8 liter melk
1 citroen
50 gr suiker
2 blaadjes witte gelatine
1/4 liter slagroom
250 gr aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124503
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
513
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy