Aardbeiencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 10:47
Bereidingswijze
Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de
vanillesuiker, zout en de bloem.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen,
bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de spring-
vorm; vouw de overlappende randen naar binnen.
Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de
cake.
Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en
lepel dit over de aardbeien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luchtig aardbeien gebak.
Ingrediƫnten
150 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
een snufje zout
150 gr bloem
fyllodeeg
boter
2 bakjes aardbeien
1 zakje heldere taartgeleipoeder
2 dl water
1/2 dl aardbeienlimonadesiroop
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124502
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
713
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy